Intialainen rakkaus lyhenteisiin

Suomalaisilla sosiaalityön luennoilla olen ottanut käyttöön sellaisia lyhenteitä kuin hvv (hyvinvointivaltio) ja ttt (toimeentulotuki). Tämä nopeuttaa kivasti muistiinpanojen kirjoittamista. Uskontotiedettä opiskellessani käytössä olivat vastaavasti mm. Jla ja srk. En kuitenkaan käytä näitä lyhenteitä puheessa.

Intiassa on pitänyt painaa aivoissa uutta nappia, koska lyhenteet ovat olennainen osa suullista kommunikaatiota. Aluksi menin vähän sekaisin kun kysyin mitä joku opiskelee, ja vastauksena oli että tekeillä on "emesdabljuu". No, nyt ymmärrän heti, että puhekumppanini on sosiaalityön maisteriopiskelija ja tavoitteena on tietenkin Master of Social Work.

Okei. On suomalaisella sosiaalityön kentälläkin käytössä erilaisia lyhenteitä. Nykyisellä työpaikallani puhumme pta:sta enemmän kuin palvelutarpeen arvioinnista. Edellisessä paikassa puhuttiin ppp:stä enemmän kuin päihdepalvelupyynnöstä. Mutta jatkuvassa käytössä olevia lyhenteitä on kuitenkin luultavasti hyvin vähän verrattuna tähän lyhenteiden luvattuun maahan. 

Intialaisissa HIV-projekteissa tehdään töitä sellaisten kohderyhmien kanssa kuin FSW, MSM, TG, HRG. Kirjaimet vaan vilisevät nopeasti puheessa. Jos aihe ei olisi ennestään tuttu, olisin varmaan ihan pihalla. Mutta koska aivoissani on lyhennenappi on-tilassa, tajuan heti että tässä työskennellään naispuolisten seksityöntekijöiden, miesten kanssa seksiä harrastavien miesten, transgendereiden ja korkean riskin ryhmään kuuluvien ihmisten kanssa. 

Olen ollut tänään jo kolme ja puoli viikkoa Intiassa. Päätin pitää lepopäivän ja hengailla vaan täällä kämpillä, koska olen vähän väsynyt. Ayurveda-sairaalassakin kehottavat lepäämään. Ehkä menen korkeintaan yliopiston meditaatiokeskukseen meditoimaan. 


Olin kyllä suunnitellut käväiseväni keskustassa M.G. Roadilla. M.G. Road on keskustan pääkatu. Ja että mihin viittaa lyhenne M.G.? No tietenkin Mahatma Gandhiin!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enpäs lopetakaan vielä! Ystävä tiukassa paikassa!

Pispalasta Mumbaihin

Pakkolepoa, flamingoja ja alkuperäiskansoja