Saapuminen Intiaan

Ahtaasti pakattu lentokoneemme saapui Mumbaihin joskus puoli seitsemän aikaan aamulla. Suomen aikaa siis kolmelta aamuyöllä. Olin yrittänyt nukkua koneessa, mutta eihän siitä mitään tullut. Vähän väsytti. Mutta tuntui silti kivalta olla taas Intiassa. Edellisestä reissusta olikin vierähtänyt jo n. 25 vuotta. Ikuisuudelta tuntuvien turvatarkastusten ym. jälkeen 10-henkinen ryhmämme pääsi lopulta lähtemään TISSiin eli Tata Institute of Social Scienceseen. Ryhmästä valtaosa on täällä vain kahden viikon reissulla. Aloitamme ensi viikon alussa talvikoulussa, jonka aiheena on Climate Change, Migration and Crisis Preparedness in Social Work.

Kun olimme pakkautuneet kolmeen taksiin (jotka eivät enää olleetkaan niitä 90-luvulta tuttuja Ambassadoreja!), ja taksikuski oli nostanut matkalaukkumme taksin katolla olevaan telineeseen (ja jättänyt ne sinne pomppimaan ilman mitään köysiä tai muita turvavälineitä) muistin taas mistä EN pidä Intiassa. Tai mistä en pidä ainakaan Intian suuremmissa kaupungeissa. 


Liikenne on kaaosta. Ja liikenteessä sai taas viettää paljon aikaa. Matka lentokentältä instituuttiin kesti noin tunnin. Kaikki kuskit tunkevat ahtaista koloista, kaistamerkinnät ovat yhtä tyhjän kanssa, usein myös liikennevalot. Liikennepoliisit vaikuttavat turhautuneilta tai evvk. Jalankulkijat syöksähtelevät kaduilla keskellä ruuhkaa, pelottavan lähellä liikkuvia autoja, riksoja, moottoripyöriä ja skoottereita. Töyssyjen jälkeen vilkuilimme taakse, putosivatko matkalaukut. Olimme monesti vähällä ajaa nokikkain toisten kulkupelien kanssa. Autossa oli takapenkillä (ihmeellistä kyllä) turvavyöt, mutta ne olivat jotenkin jumissa ja käyttökelvottomat. Kuski eksyi jossain vaiheessa matkaa ja kyseli meiltä mobile left rightia. Siis navigaattoria. Navigaattorit eivät toimineet, hindintaitommekin oli vähän huononlainen, mutta onneksi risteyksessä ilmeisen kokenut riksakuski huusi pikaiset ajo-ohjeet.  Turha edes mainita, että ilmanlaatu on liikenteessä usein sellainen, että kasvomaski on tarpeen. Savusumu tuntuu leijailevan koko Mumbain yllä välillä tiheämpänä, välillä ohuempana. 

TISSiin kuuluu liikenteen ääniä, ilmanlaatu on vähän huono, mutta paikka on kuitenkin vehreitten puiden ja kasvillisuuden ympäröimä keidas kaaoksen keskellä. Majoituimme kahden hengen huoneisiin instituutin vierasmajaan.


Olemme ehtineet ruokailla parikin kertaa, hoitaa asioita IT-vastaavan kanssa, jutelleet instituutin henkilökunnan kanssa. Nyt pitää vähän levätä, että jaksaa kohta lähteä tutustumiskierrokselle kampusalueelle sekä tutustumaan joihinkin jokapäiväisen elämän kannalta tärkeisiin paikkoihin, kuten kauppohin ja apteekkiin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enpäs lopetakaan vielä! Ystävä tiukassa paikassa!

Pispalasta Mumbaihin

Pakkolepoa, flamingoja ja alkuperäiskansoja