Kerala!

Talvikoulumme matkusti keskiviikkoiltana Mumbaista Kochiin, Keralan osavaltioon. Ohjelma on sen jälkeen ollut niin tiivis, että en ole ehtinyt kirjoittaa blogiin yhtään mitään. Nytkään en ehdi laittaa kuin pikaisen rapsan: perillä ollaan! 

Kerala on eräänlainen Intian pohjoismaat. Täällä on lukutaito lähes Suomen tasoa, osavaltio panostaa koulutukseen, julkiseen terveydenhuoltoon ynnä muuhun. Kerala on Intian harvoja vasemmistojohtoisia osavaltioita. Mumbain metelin ja saasteen jälkeen paikka tuntuu erittäin leppoisalta ja rauhalliselta. Rajagiri College of Social Sciences -yliopiston käytävät hohtavat puhtautta, eikä mikään repsota samalla lailla kuin Intiassa usein repsottaa. Yliopisto on katolisen kirkon ylläpitämä (kerron tästä vielä lisää myöhemmin!), ja moni proffa onkin samalla katolinen pappi. Olen näiden parin päivän aikana tavannut enemmän katolisia pappeja kuin elämäni aikana tätä ennen. 

En ole ehtinyt koota blogiin Mumbain kokemuksianikaan, mutta kohta on luultavasti enemmän aikaa, ja laitan takautuvasti tänne juttuja. Kochi ei ole mikään bilettämisen ja yöelämän huipentuma (ikään kuin minä olisin....). Itse asiassa täällä ei ole minkäänlaista varsinaista yöelämää. Kampuksella on naisopiskelijoille kotiintuloaika: klo 7 illalla. Oletan, että tämä ei koske minua. Tai saattaa koskea, jos muutan asuntolaan. Tällä hetkellä minulla on oma huone yliopiston vierasmajassa, ihan luksusta! 

Talvikoulu on kuitenkin tullut nyt päätökseen, osa suomalaisopiskelijoista on jo lähtenyt kotimatkalle. Heihei, ryhmä! Itse jään Kochiin vielä pariksi kuukaudeksi, siitä myöhemmin lisää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enpäs lopetakaan vielä! Ystävä tiukassa paikassa!

Pispalasta Mumbaihin

Pakkolepoa, flamingoja ja alkuperäiskansoja