Kampus: lepakoita ja muita kavereita

Seuraa pieniä silmäyksiä kampusalueelle. Ensinnäkin kampuksella liikkuu paljon erilaisia kavereita. Koira saattaa hölkätä luentosaliin. Ikkunoita ei saa jättää valvomatta auki, koska apinat voivat tulla sisään ja tuhota paikkoja. Kissojakin täällä asustelee. 



Kampuksella asuu myös lepakkoyhdyskunta. Yritin zoomailla näihin puun latvoissa majaileviin otuksiin, mutta kuva ei ehkä kerro kaikkea. Kampuksella asuvat lepakot ovat valtavia!



Tässä vierasmajamme sisäänkäynti. Asutaan talvikoulun ajan tällaisessa melko tasokkaassa majoituspaikassa, jossa The Times of India jaetaan huoneisiin, ja teetäkin joku oli tuomassa aamuvarhaisella. Emme huonekaverin kanssa jaksaneet nousta avaamaan ovea chain tuojalle, vaikka itse olin kyllä jo herännyt lähellä sijaitsevan moskeijan rukouskutsuun. (Nukkumista häiritsi myös se, että sängyissä on todella kovat patjat. Vähän kuin nukkuisi paljaalla maalla ohuen retkipatjan päällä.)



TISSin kampus on paikallisten opiskelijoiden mukaan paras ja turvallisin kampus koko maassa, mitä tulee yhdenvertaisuuskysymyksiin. Kampuksella on toimisto, jonne voi mennä ilmoittamaan häirinnästä. Silti en erehtyisi luulemaan, että täällä on kaikki kunnossa. Esim. etniseen taustaan tapahtuvaa häirintää tapahtuu edelleen. Vuonna 2018 TISS pääsi lehtiotsikoihinkin, kun eräs opiskelija oli kommentoinut halventavaan sävyyn sateenkaariväkeen kuuluvaa toista opiskelijaa. Ilahduttavaa on se, että täällä tällaisiin asioihin pyritään puuttumaan ja ne nostetaan esille.  

Täällä TISSin pääkampuksella on neljä asuntolaa, joihin opiskelijat mielellään majoittuvat. Asunnon löytäminen muualta voi olla hankalaa ja kallista. Hakijoita on enemmän kuin asuntolapaikkoja, ja valinnassa käytetään tiettyjä kriteereitä, kuten opiskelijan isän palkkaa. Oli pakko kysyä, eikö äidin palkkaa lasketa. No ei yleensä, koska Intiassa mies on perinteisesti se, joka huolehtii perheen elatuksesta. Periaatteessa äidinkin palkka voitaisiin huomioida, mutta käytännössä sellainen on vähän turhaa. 

Tässä vielä kuva tyttöjen asuntolasta, jonka alakerrassa on tehty historiaa: asuntolaan on perustettu oma sukupuolineutraali osasto muunsukupuolisille opiskelijoille. En tiedä, onko näitä Intiassa muuallakin, mutta tämä oli ensimmäinen. 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Enpäs lopetakaan vielä! Ystävä tiukassa paikassa!

Pispalasta Mumbaihin

Pakkolepoa, flamingoja ja alkuperäiskansoja